Szolnoki kórház: az MSZP az alapvető jogok biztosához és a belügyminiszterhez fordul

Kis-Magyarország

A város fideszes polgármesterétől pedig elvárják, hogy kérjen bocsánatot azoktól a kismamáktól, akiket megbántott.

Minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást a válság ellenére is! Erről tartott videós sajtótájékoztatót Szolnokon a megyei kórház előtt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselővel László Norbert helyi szocialista önkormányzati képviselő. A két politikus hangsúlyozta, a Fidesz 12 éves egészségügyi politikája súlyos problémákat eredményezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban is, ahol több szakellátás mellett a szülészeti ügyeleti ellátás is veszélybe került. 

Arról, hogy a megyei kórházban problémák vannak a szülészeten, lapunk írt először. 

A szocialista politikusok szerint nincs az a válság, amelyben a Fidesz-kormánynak ne volna kötelessége biztosítani, hogy egy megyei kórház maradéktalan ellátást tudjon nyújtani minden területen. Úgy vélték, a kormánynak az egészségügyet prioritásként kellene kezelnie: a most benyújtott költségvetésben az egészségügynek szánt források azonban még az infláció arányát sem érik el. 

 

Az MSZP az alapvető jogok biztosához fordul annak érdekében, hogy kivizsgálja a szolnoki megyei kórház szülészeti ellátásának ügyét, ugyanis az eset sérti az egészséghez való alapvető jogot, a Szolnokon és környékén élő, várandós anyák és a babák egészségének biztonsága csorbul az ügyeleti ellátás átrendelésével.

Továbbá írásbeli kérdéssel fordulnak a belügyminiszterhez, hogy miként tervezi biztosítani a kormány a várandós anyák és a babák biztonságának és egészségének megőrzését.

László Norbert ezen felül kiemelte, amikor napvilágra került a szülészeti osztály helyzete, akkor szerinte Szalay Ferenc polgármester hazugozott és hangulatkeltést emlegetett. Azokat a kismamákat szólta meg, akik elmondták saját tapasztalataikat. Szerinte a polgármester nem tehet ilyen megjegyzéseket, hanem azt várják tőle, hogy megoldja a problémát, ahelyett, hogy saját állításait fogalmazza meg másokat megcáfolva. Az MSZP azt várja a polgármestertől, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és vállalja fel így a véleményét. Ha ezt nem teszi, akkor kérjen azoktól a kismamáktól bocsánatot, akiket megbántott ebben az ügyben.

A szolnoki megyei kórházzal a parlamentben is foglalkoztak; Gurmai Zita MSZP-s képviselő szintén ezzel kapcsolatban intézett kérdést. A válaszadó Rétvári Bence tsz-zárszámadási jelleggel sorolta fel a rengeteg fejlesztést, amit az ország népe a Fidesznek köszönhet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk