"Baloldali" anyukák igazították el a fideszes polgármestert

Publicisztika

A baloldalt tette felelőssé a szolnoki kórház körül kialakult botrányért Szalay Ferenc. A szolnoki polgármester szerint lapunk írása kapcsán szabadult el a pokol, és derült ki, hogy nagyon nincs rendben a szolnoki megyei kórházban a szülészeti ellátás (sem).

Persze mi más várható el egy fideszes polgármestertől, egy kormánypárti politikustól, aki nem szeret mást, csak a maga igazságát hangsúlyozni. Már azt is gyűlöli, ha kérdezik, nemhogy azt, ha valaki feltár valamit az igazságból. Közösségi oldalán közölte, szerinte a valóság távol áll attól, amit írtunk.

A dolog ellentmondása, hogy ugyanazt "megénekelte" más médium is, egyebek mellett a város felügyelete alatt álló helyi televízió. Ezekben az anyagokban ráadásul magas hivatalok erősítették meg azt, amit mi is közöltünk. 

Szalay Ferenc közleményében természetesen mindjárt előhúzta a fiókjából Piroska Miklós főigazgatót, aki szerint a kórházban minden nap szülhetnek a kismamák. Majd gyorsan lehegesztette, az az állítás, hogy hétfőn és szerdán tudnak csak szülni Szolnokon, egész egyszerűen hazugság. Valami huncutság a dologban lehet azonban, hiszen maga is elismerte, az elmúlt hetekben tárgyaltak a Szolnokot is érintő szakemberhiányról az illetékes kórházi igazgatósággal. Hozzátette, mindenki azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb megoldódjanak a problémák.

Kérdezzük, ezek szerint vannak problémák?

Szalay ezután felszólította a baloldali politikusokat és a baloldali újságírókat, hogy ne keltsenek pánikot. Vagyis a polgármester szerint a tény egyenlő a pánikkeltéssel.

Közösségi oldalát ezek után elözönlötték a hozzászólók. "Baloldali" anyukák "keltettek további pánikot" azzal, hogy megírták tapasztalataikat. Az igazságot, ami egészen más, mint amit Szalay állít.

Ilyeneket írtak többek között egy "baloldali" anyukák: "Sok idő kellett a propagandaminisztériumnak, hogy kitalálja azt, mit mondjon a polgármester."  "Az ott dolgozó orvosok, szülésznők egészen mást mondanak." "A kommentekből nagyon úgy néz ki, egészen másképp néz ki a valóság, mint amit ön próbál elhitetni a rajongótáborral..." "Az ön állítása messze van a valóságtól, nem csak a szülészeten van baj, hanem más osztályon is... Kedves polgármester, fáj az igazság, igaz?"

Magyarországon tizenkét éve nemhogy javulna, de rosszabbodik az egészségügy helyzete. Kásler Miklós fontosabbnak tartotta Mátyás csontjait és a magyarság eredetét kutatni, mint az egészségügyet rendbe tenni. Most pedig egy rendfenntartóhoz került a tárca, de hogy mit várhatunk tőle, az eléggé kétséges.

Hiába erőlködik a szolnoki polgármester, az egészségügy szenved. Nem csak Szolnokon, más városban is. Lehet sértődötten baloldalizni, de ettől még nem lesz több orvos meg ápoló. 

Nem lenne teljes írásunk, ha kihagynánk belőle, hogy később maga Szalay is pontosította mondandóját. A slusszpoént azonban Kunetz Zsombor írása jelenti, amiből kiderül, más gondok is vannak a szolnoki Hetényi kórházban.

Nemcsak a neurológiai, a STROKE és a szülészeti ellátás akadályozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza...

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Wednesday, June 8, 2022

Ezek után is jön majd Szalay Ferenc újabb, a baloldalt földbe döngölő posztja? Előre szólunk, ne fáradjon, a tényekkel nem hadakozhat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk