A terroristáktól féltették az Európa-bajnokságot, pedig saját szurkolóiktól kellett volna

  • narancs.hu
  • 2016. július 11.

Kispálya

Gyújtogattak és kövekkel dobálták a rendőröket a randalírozó szurkolók tegnap éjjel Párizsban.

Már a mérkőzés előtt megkezdődött a balhésorozat, az Eiffel-torony lábánál kialakított szurkolói zónában, illetve a Stade de France környékén. Nem kis részt az esemény körül mesterségesen is gerjesztett hisztériának köszönhetően a toronynál több mint 90 ezren gyűltek össze, s a rendőrség már itt könnygázt vetett be a tömeg kordában tartására.

A vesztes mérkőzés után természetesen a Champs Élysées-re özönlött a csalódott tömeg, ahol pontosan 3400 rendőr és csendőr várta őket. S történt, ami ilyenkor történni szokott: dobálózás, gyújtogatás, könnygáz, vízágyúk. Nem is az első, inkább a sokadik alkalommal az Európa-bajnokság során, de mindenképpen az egész megkoronázásaként.

false

Az Eb előtt a terroristák esetleges merényleteitől tartottak a rendezők, óvott a sajtó, arra készültek a hatóságok, az elmúlt egy hónap viszont azt bizonyította, hogy legközelebb a futballhuligánokra is jobban fel kell majd készülni.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.