15 robotrepülőgéppel támadta hajnalban Kijevet Oroszország

Külpol

"Annyi civilt próbálnak megölni, amennyit csak tudnak ezen a napon." Május 9. az egyik legnagyobb állami ünnep Oroszországban.

Oroszország kedd hajnalban 15 manőverező robotrepülőgéppel támadta Kijevet, de a légvédelemnek mindet sikerült megsemmisítenie

– közölte a kijevi katonai vezetés. Kedd reggel a főváros mellett Ukrajna mintegy kétharmadában megszólalt a légiriadó.

"Annyi civilt próbálnak megölni, amennyit csak tudnak ezen a napon" – fogalmazott Szerhij Popko, a kijevi katonai körzet vezetője a Telegramon arra utalva, hogy május 9. az egyik legnagyobb állami ünnep Oroszországban, a nácik felett aratott második világháborús győzelem napja. Popko szerint a manőverező robotrepülőgépek a Kaszpi-tenger térségéből indultak.

A keddi támadásnak egyetlen áldozata sincs.

Mindeközben Jevgenyij Prigozsin, a Bahmut ostromában részt vevő Wagner katonai magánvállalat vezetője ismét arra panaszkodott: semmi jelét nem látja annak, hogy emberei megkapnák a Moszkva által ígért lőszereket. A múlt héten azzal fenyegetőzött, hogy lőszer híján a Wagner e hét szerdán elvonul Bahmuttól, mert a katonák értelmetlen halálra lennének kárhoztatva.

    "Akiknek teljesíteniük kellett volna a szállítási rendeletet, azok még nem tették meg ezt" - fogalmazott Prigozsin a Telegramon. Előző nap arról beszélt, hogy az előzetes adatok alapján megkezdődtek a lőszerszállítások, de "a gyakorlatban ez még nem látható".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk