A brit hírszerzés szerint már a 70 ezret is elérhette az Ukrajnában elesett orosz katonák száma

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 4.

Külpol

Közülük nagyjából 20 ezren a Wagner zsoldosai lehettek.

Valószínűleg elérte a 70 ezret az ukrajnai hadszíntéren elesett orosz katonák száma a háború tavaly februári kezdete óta – áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési összefoglaló szerint az orosz reguláris haderő háborús halottainak száma 50 ezerre, a sebesülteké 180-240 ezer közé tehető a vizsgált időszakban. Értesüléseik szerint a Wagner zsoldoshadsereg Ukrajnában harcoló tagjai közül hozzávetőleg húszezer meghalt, 40 ezer pedig megsebesült tavaly február és idén november között.

Mindezek alapján a brit katonai hírszerzés hétfői elemzése szerint 220-240 ezer lehet a háborús sebesültek és 70 ezer a halottak száma az orosz oldalon, így ezek a becslések azt valószínűsítik, hogy 290-350 ezer között jár az ukrán hadszíntéren megsebesült és elesett oroszok együttes száma a háború eddigi időszakában. A brit katonai hírszerzés szerint ugyanakkor orosz hivatalos személyiségek körében is valószínűleg „sekélyes a tájékozottság” a teljes körű veszteségadatokról, tekintettel arra, hogy az orosz fegyveres erőkön belül „régre visszanyúló kultúrája van a megbízhatatlan tájékoztatásnak”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk