170 ezer fővel emeli a hadsereg létszámát Putyin

  • narancs.hu
  • 2023. december 2.

Külpol

A fegyveres erők létszáma így 1,32 millió főre emelkedhet. 

170 ezer fővel növeli az orosz hadsereg létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy a fegyveres erők létszáma 1,32 millió főre emelkedjen – számolt be a Guardian

Putyin rendeletét a Kreml pénteken hozta nyilvánosságra, és azonnal hatályba is lépett. 2018 óta másodszor bővít ilyen módon az orosz hadsereg. 

 
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) minszki csúcstalálkozóján 2023. november 23-án.
Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputnyik pool/Valerij Sarifulin
 

Az elnök legutóbb 2022 augusztusában rendelt el létszámemelést, akkor 137 ezer katonával 1,15 millió főre emelte a fegyveres létszámát, a teljes katonai állományát pedig kétmillióra. 

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a rendelet nem jelenti a sorkatonai szolgálat kiterjesztését, az emelést fokozatosan, több önkéntes bevonásával bonyolítják le. 

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tavaly decemberben azt nyilatkozta, hogy az országnak 1,5 millió fős haderőre van szüksége, hogy az ország biztonságát garantáló feladatokat teljesíteni tudják. A bővítés mostani okaként a „különleges katonai hadművelet” és a NATO-bővítést említette a Kreml. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk