A főszervező szerint nem cenzúra, hogy nem engedték Magyar Pétert fellépni Gombaszögön

  • narancs.hu
  • 2024. július 17.

Külpol

Nászaly Gábor arról beszélt, az Új Szó nem volt elég rugalmas.

„Nincs cenzúra Gombaszögön” – mondta Nászaly Gábor, a felvidéki politikai fesztivál főszervezője a Napunk újságírójának azon kérdésre, hogy szándékosan tiltották-e le azt a beszélgetést, amelynek az egyik résztvevője Magyar Péter lett volna.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Tisza Párt alelnökét egy másik szlovákiai magyar lap, az Új Szó programjára hívták meg. Magyar Péter a szlovák parlament egykori alelnökével, Grendel Gábor ellenzéki képviselővel beszélgetett volna, a gombaszögi tábor szervezői azonban nem engedték színpadra a beszélgetést, méghozzá azzal az indoklással, „Magyar Péter mellé Grendel Gábor nem kellő paritás”.

Nászaly Gábor a 444.hu által szemlézett interjúban mindezzel kapcsolatban most úgy fogalmazott: „Grendel Gábor a szlovák parlament alelnöke volt, most szlovák parlamenti képviselő. Magyar Péter EP-képviselő.

Ellenzéki mindkettő, az igaz, és érdekes személyiségek, de a programbizottság azt kifogásolta, hogy többet is ki lehet belőlük hozni, mint ha ebben a párosításban ülnének le.”

A főszervező szerint az Új Szó nem volt elég rugalmas, hisz ők ragaszkodtak ahhoz, hogy vagy ebben a formában tartják meg a programukat Gombaszögön, vagy sehogy.

„Arra kell törekednünk, hogy egy-egy programnak legyen felvidéki magyar relevanciája, és a vitapartnerek között, beleértve a moderátort is, legyen egy behatárolható törésvonal vagy épp párhuzam, hogy az adott témáról relevánsan tudjanak vitázni” – mondta Nászaly a Napunknak. Igaz, Deutsch Tamás tavaly teljesen egyedül ült ki az egyik színpadra, idén pedig ugyanő a Magyar Szövetség két politikusával „vitázik” majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!