A franciák szerint palesztin rakéta zuhant a gázai kórházra

  • narancs.hu
  • 2023. október 21.

Külpol

Kifejezetten a francia elnök kérésére hozták nyilvánosságra az eredményeiket.

Egy rosszul indított palesztin rakéta csapódott be kedden este az al-Ahli Arab gázai baptista kórházba - írja a francia katonai hírszerzésre hivatkozva a Reuters.

A detonációban 477-en veszítették életüket. A gázai egészségügyi minisztérium és maga a palesztin földsávot 2007 óta irányító Hamász azonnal az izraeli hadsereget tette felelőssé az incidens miatt, az IDF videóval és hangfelvlétellel is cáfolta, hogy ők hajtották volna végre a támadást.

Ezt az állítást erősítették meg most a  francia titkosszolgálatok: szerintük árulkodó, hogy a detonáció után keletkezett kráter túl kicsi ahhoz, hogy egy Izraelből származó rakéta okozza.

A legvalószínűbb, hogy egy kicsi, nagyjából öt kilós töltetű palesztin rakéta sült be. Kisebb  palesztin csoportok – amilyen például az IDF által megnevezett Iszlám Dzsihád – pont ilyen, kis robbanótöltetekkel rendelkeznek.

A francia katonai hírszerzés azt nem árulta el, honnan indították a rakétát, értelemszerűen azt sem, hogy melyik csoport felelős érte. A Gázai övezetből indított rakéták egyharmada soha nem ér célt, Izrael helyett a 365 négyzetkilométeres palesztin földsáv ban csapódik be valahol.

A szervezet kifejezetten Emmanuel Macron elnök utasítására döntött úgy, hogy szokásával ellentétben nyilvánosságra hozza a megállapítását.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk