A Pentagon szerint csaknem 80 ezer fős vesztesége lehet az orosz hadseregnek

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 9.

Külpol

A védelmi politikáért felelős államtitkár szerint Ukrajna előnyben van, az oroszok rendkívüli veszteségeket szenvedtek, és egyik céljukat sem tudták elérni.

Csaknem 80 ezer orosz katona vesztette életét vagy sebesült meg az ukrajnai hadműveletben – közölte hétfőn Colin Kahl, a Pentagon védelmi politikáért felelős államtitkára.

Az amerikai tisztségviselő szerint az orosz fegyveres erők rendkívüli veszteségeket szenvedtek el, mert az ukrán hadsereg jól működik és sok támogatást kap. Mint fogalmazott, a hadművelet a legintenzívebb fegyveres konfliktus Európában a második világháború óta.

Hivatalos orosz adatok nem állnak rendelkezésre a veszteségekről.

Kahl szerint az ukránok a jelenlegi helyzetben egyértelműen előnyben vannak, különös tekintettel arra, hogy fölényben vannak a harci kedvet és a morált illetően is. "A hazájuk túléléséért harcolnak" – mondta

Kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem érte el egyetlen célját sem. "Legfőbb célja az ország teljes lerohanása volt, egy kijevi rezsimváltással megszüntetve Ukrajna létét független, szuverén és demokratikus államként. Semmi sem jött össze ebből" – hangsúlyozta az amerikai illetékes.

Arról nem szól az MTI továbbközlése, hogy a Pentagon ejtett-e szót az ukránok veszteségeiről, hogy összehasonlítható legyen, hány ukrán katona vesztette életét vagy sebesült meg a háború során. Vagy arról sincs információ, ha nincsenek hivatalos orosz adatok, az amerikai információ honnan származik.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.