A Pravda az oroszbarát országok közé sorolta Magyarországot

  • narancs.hu
  • 2022. március 6.

Külpol

A lap úgy kezeli, hogy Oroszország pártját fogják azok az országok, amelyek "nem tartanak lépést az USA és az EU szankcióival".

Az orosz Pravda összeállítást közölt azokról az országokról, amelyek "nem tartanak lépést az USA és az EU szankcióival", vagyis az értelmezésük szerint Oroszország pártját fogják – vette észre a 444.hu.

A lap szemléje szerint Oroszország barátai közé sorolják Kínát, Indiát és Brazíliát, Dél-Afrikát, az Oroszországgal szövetséges posztszovjet országokat (Örményországot, Belaruszt, Kazahsztánt, Kirgizisztánt és Tadzsikisztánt), Argentinát, Mexikót, Törökországot, Azerbajdzsánt, Grúziát és Moldovát, Bosznia-Hercegovinát, Szerbiát, Magyarországot, továbbá Egyiptomot, Szíriát, Arab Emírségeket, illetve Venezuelát, Kubát, Mexikót és Nicaraguát is.

Az összeállítás szerint Magyarország azért kerülhetett bele ebbe a felsorolásba,  mert bár hivatalosan nem utasította el a szankciókat, kategorikusan elutasította Ukrajna felfegyverzését.

Kínáról azt írják, hogy azért tekintik Oroszország pártján állónak, mert nem támogatja a szankciókat és politikusai nyilatkozatokban támogatják az orosz álláspontot. India és Brazília nem szavazta meg az ENSZ Oroszországot elítélő határozatát, Dél-Afrika pedig diplomáciai rendezésre szólítta fel a feleket. Az orosz szövetségben levő posztszovjet országok, illetve Argentina, Mexikó, Törökország, Azerbajdzsán, Grúzia és Moldova nem csatlakozott a szankciókhoz, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában pedig tiltakoztak a szankciók ellen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk