A szerb államfő arról beszélt, hogy merényletet szerveztek ellene

  • narancs.hu
  • 2022. január 23.

Külpol

De ő nem aggódik. 

„Olvastam az Europol tájékoztatását, amely az ellenem készülő merényletről szól, de ennél többet nem tudok az ügyről, mindenről az illetékes állami szervek gondoskodnak, így aggodalomra nincs okom” – jelentette ki Aleksandar Vučić, szerb köztársasági elnök szombaton a Pink TV-nek adott interjújában, amit a Szabad Magyar Szó szemlézett. 

Hozzátette, hét, különböző állampolgárságú személy neve szerepel azon a listán, akik merényletet akartak szervezni ellene, de ő egyikükről sem hallott eddig, nem is találkozott velük. 

 

„Egy európai állam továbbított számunkra meglehetősen részletgazdag operatív értesüléseket a tervezett merényletről, amiért hálás vagyok. Szerbia egyike a legbiztonságosabb országoknak, az utolsó »maffiagyilkosság« másfél éve történt, én magam pedig nem vagyok hajlamos pánikba esni, ezt csak azok a politikusok teszik, akik nem tudnak mást felkínálni; az állítólagos gyilkossági kísérletekről szóló történetekhez azok folyamodnak, akiknek nincs semmi más mondanivalójuk” – mondta az államfő. 

Úgy véli, nem könnyű végrehajtani egy merényletet, a szerbiai hatóságok rendelkeznek adatokkal, dolgoznak a részletek felderítésén, „bizonyos személyek ellen körözést adtak ki”, s arra vonatkozóan is vannak információik, hogy honnan kellene érkezni a merénylethez használt fegyvernek, illetve kinek kellene azt átadni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk