A Szoledar feletti ellenőrzés átvételét jelentette be a Wagner zsoldoscsoport

Külpol

Szoledar stratégiai fontosságú Kijev számára, a város az Artemivszk (Bakhmut)–Sziverszk védelmi vonal középpontjában áll.

Átvették az ellenőrzést a donyecki régióban található Szoledar város egész területe felett a Wagner orosz zsoldoscsoport egységei, a központban még harcok folynak – közölte Jevgenyij Prigozsin, a csoport alapítója szerdára virradóra, cégének, a Konkordnak a VKontaktye közösségi médiaszolgáltatónál vezetett oldalán.

"A Wagner katonai magánvállalat egységei átvették az ellenőrzést Szoledar teljes területe felett. A város központjában katlan alakult ki, amelyben utcai harcok folynak" – hangzott a közlemény.

Prigozsin az ukrán foglyok számáról szerdára ígért bejelentést. Leszögezte, hogy a Wagner harcosain kívül más egység nem vett részt Szoledar ostromában.

A RIA Novosztyi hírügynökség képeket közölt annak alátámasztására, hogy a Wagner fegyveresei elfoglalták a város sóbányáit. Az egyik felvételen maga Prigozsin is látható.

Korábban, kedd éjjel, Gyenisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője a Pervij Kanal orosz állami tévécsatornán azt mondta, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták Szoledar központját. Hozzátette, hogy az ukrán erők súlyos veszteségeket szenvednek a városért folytatott harcban, de továbbra is ellenállnak.

Az orosz hatóságok hétfőn tettek bejelentést a Szoledar melletti Bahmutszke község "felszabadításáról".

Szoledar stratégiai fontosságú Kijev számára, a város az Artemivszk (Bakhmut)–Sziverszk védelmi vonal középpontjában áll.

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője szerdán a Telegram-csatornáján közölte, hogy az ukrajnai "különleges hadműveletben" eddig 21 ezer csecsen harcos vett részt, akik közül jelenleg több mint 9 ezer található a harci érintkezés vonalánál. Kadirov szerint az észak-kaukázusi köztársaság "jelentősen hozzájárul Oroszország győzelméhez a NATO- és a banderista agresszorok felett".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk