Az ukrán elnök tanácsadója szerint meg kell semmisíteni a krími hidat

Külpol

Az Oroszország szárazföldi részét a Krím félszigettel összekötő, 2014-ben épült híd Mihajlo Podoljak szerint illegális építmény és legitim katonai célpont.

Az Oroszország szárazföldi részét a Krím félszigettel összekötő hidat meg kell semmisíteni mint legitim katonai célpontot  pontot - nyilatkozta a Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója a The Guardian-nek.

A hidat Oroszország építette, miután 2014-ben önkényesen bekebelezte az Ukrajnához tartozó félszigetet. "Az egy illegális építmény, és a fő útvonala az orosz hadsereg ellátásának a Krímben. Az ilyen létesítményeket meg kell semmisíteni" - mondta Podoljak.

Podoljak arról is beszélt, hogy a következő két-három hónapban várhatóan "újabb eseményekre", például robbantásokra lehet számítani a félszigeten, ám ehhez Ukrajnának további rakéta-sorozatvető rendszerekre van szüksége.

Hozzátette azt is, hogy az ukrán ellentámadás egészen másképp működik, mint az orosz."Úgy tűnik, Oroszország mindenkit megtanított arra, hogy az ellentámadáshoz hatalmas mennyiségű élőerő kell, mint egy óriási ököl, és csak egy irányba kell haladni. Mi viszont nem alkalmazzuk a múlt század '60-70-es éveinek taktikáját" - fogalmazott, hozzátéve:

"A mi stratégiánk az utánpótlási vonalak, a lőszerraktárak, a katonai és logisztikai infrastruktúra objektumainak megsemmisítése. Ezzel káoszt teremtünk a saját erőikben." 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk