Az orosz szeparatisták szerint akár halálbüntetést is kaphatnak az Azov-ezred tagjai

  • narancs.hu
  • 2022. május 31.

Külpol

Legalábbis a „Donyecki Népköztársaság” igazságügyi minisztere szerint.

Akár halálbüntetéssel is sújthatják az ukrán Azov-ezred tagjait, akik Mariupol városában megadták magukat – közölte hétfőn Jurij Szirovatko, az önhatalmúlag kikiáltott donyecki „népköztársaság” igazságügyi minisztere az MTI beszámolója szerint. A Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva Szirovatko kijelentette, hogy a Moszkva által neonácinak nevezett Azov-ezred terrorszervezet, tagjaira, az általuk elkövetett bűncselekmények miatt „a legsúlyosabb büntetés szabható ki: a halálbüntetés”.

Mint mondta, a hadifoglyok a „Donyecki Népköztársaság” területén vannak, köztük a mariupoli Azovsztal acélművekben elfogott 2300 harcos is. Szirovatko hangsúlyozta, hogy az Azov-ezredet terrorszervezetnek tekintik, és tagjai ellen bűntetőeljárást indítanak. A kijevi vezetés ismételten felajánlotta, hogy az Azovsztalban fogságba esetteket kicserélnék orosz hadifoglyokra. Moszkva ugyanakkor leszögezte, hogy az ukrán harcosokat bíróság elé állítják.

Szombaton Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök is az Azovsztalban elfogottak szabadon engedését követelte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk