Bahmut tartja magát, de a bevétele nem lenne stratégiailag jelentős siker az oroszoknak

  • narancs.hu
  • 2023. március 4.

Külpol

Az oroszok a város romba döntésére törekednek, ezrek vannak infrastruktúra nélkül.

Az oroszok és az ukránok Bahmut utcáin csapnak össze, de Oroszország nem ura a helyzetnek – írja a BBC. A város polgármesterhelyettese, Oleksandr Marcsenko elmondta, 4000 civil él fűtés, víz és áram nélkül, egyetlen épület sem maradt épen, és a város romokban.

Az oroszok számára átütő siker lenne a város bevétele, vagy legalábbis így kommunikálhatnák belföldön – de stratégiai jelentősége valójában kérdéses, így inkább „pürroszi” győzelem lenne.

A brit katonai hírszerzés szerint az ostromlott város három oldalról is ki van téve orosz támadásoknak az elővárosok felől. Az ukrán polgármesterhelyettes szerint az oroszok porig akarják rombolni az infrastruktúrát és nem törődnek a civil áldozatokkal.

A héten Zelenszkij is úgy nyilatkozott, nagyon nehéz helyzetben van Bahmut. De az ukránok elkötelezettek a város megtartása mellett, mivel egy orosz megszállás sokkal nagyobb pusztítást okozna, sokkal jobban fájna a civil lakosságnak és nehezebb lenne visszavenni is.

A Bahmuttól 10 kilométerre lévő Soledar városát az oroszok gyakorlatilag a földdel tették egyenlővé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk