Bekérették a kijivi magyar nagykövetet, miután Orbán senkiföldjének nevezte Ukrajnát

  • narancs.hu
  • 2023. január 28.

Külpol

Azt is mondta, Putyin Afganisztánhoz hasonlóvá tette az országot.

Mi is írtunk arról a zárt körű sajtóbeszélgetésről, amelyet Orbán Viktor külföldi konzervatív újságírókkal folytatott a Karmelita Kolostorban a Matthias Corvinus Collegium médiakonferenciája után.

Ezen Orbán Viktor azt mondta, Oroszország célja, hogy kormányozhatatlan ronccsá változassa Ukrajnát, és ez sikerül is neki: „Ukrajna olyan, mint Afganisztán: a senki földje.” Ugyanitt Orbán azt is mondta, Ukrajna és a Nyugat nem tud győzni, Putyin pedig nem tud veszíteni.

A Reuters hírügynökség most arról számol be, Orbán miatt bekérették a magyar nagykövetet az ukrán külügyminisztériumba Kijivben.

A csütörtöki beszélgetés után botrány lett abból is, hogy Rod Dreher konzervatív médiamunkás szerint Orbán arra a kérdésre, hogy szeretné-e, hogy Magyarország EU-tag legyen, határozott nemmel válaszolt, de hozzátette, nincs más választása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk