Blinken ismét Izraelbe utazott, szerinte a tűzszüneti tárgyalások „döntő pillanataiban járunk”

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 19.

Külpol

Az amerikai külügyminiszter arról beszélt, talán most van az utolsó esély a túszok kiszabadítására.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jichák Hercog izraeli államelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén az MTI tudósítása szerint kijelentette, hogy a jelenlegi tűzszüneti és túszcsere tárgyalások talán az utolsó esélyt jelentik az elraboltak szabadon engedésére.

„A tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére, itt az ideje, hogy igent mondjunk, fel kellene hagyni az alku megtagadását szolgáló kifogások keresésével” – mondta Blinken Hercognak, hozzátéve, hogy „a tárgyalások döntő pillanataiban járunk.” Blinken az izraeli államfővel tartott találkozón azt is hangsúlyozta, ügyelni kell arra, hogy senki ne tegyen olyan lépéseket, amelyek megzavarhatják az Egyesült Államok és a közvetítők által támogatott rendezési folyamatot. Blinken kiemelte:

„Látogatásom középpontjában az elraboltak visszaküldése, és a tűzszünet megkötése áll”

Jichák Hercog Tel-Avivban, a Kempinski Szállodában találkozott hétfő reggel az amerikai külügyminiszterrel, aki vasárnap este érkezett Izraelbe. Antony Blinkennek a Hamász és Izrael október 7-én kezdődött összetűzése óta ez a kilencedik közel-keleti útja. A látogatás célja a tűzszüneti megállapodás elérése. Az amerikai külügyminiszter hétfőn Jichák Hercog államfőn kívül Benjámin Netanjahu miniszterelnök mellett Joáv Galant védelmi miniszterrel is tárgyal, majd kedden Egyiptomba utazik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk