Újabb kulcsfontosságú hidat romboltak le az ukránok Kurszk közelében

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 18.

Külpol

Ezzel nehezítik az utat az orosz erősítés előtt.

Az oroszországi Kurszk környékén tevékenykedő ukrán erők egy második kulcsfontosságú hidat is megsemmisítettek – közölte Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka. Ezzel tovább nehezítették az orosz erősítések térségbe való eljuttatását.

A Telegramon közzétett bejegyzésében Olescsuk egy videót tett közzé, amelyen az építményre mért, szerinte pontos légi csapás látható. „Még egy híd mínusz!” – tette hozzá. Bár nem közölte, hogy pontosan hol található a híd, a Mas orosz Telegram-csatorna szerint arról hídról van szó, amely a Szejm folyó felett ível át Zvannoje falu közelében. Azt állította, hogy amerikai HIMARS-rakétákkal lőtték szét az építményt.

Ha más forrásokból is megerősítik a híd lerombolását, ez lenne

a második kulcsfontosságú híd, amelyet az ukrán erők az elmúlt napokban leromboltak, és ezzel tovább akadályozzák Oroszországot abban, hogy utánpótlást juttasson az ukrán támadás visszaverni próbáló csapatoknak

– írja a hvg.hu. A Szejm folyó felett átívelő másik hidat augusztus 16-án találták el – állította Alekszej Szmirnov, a régió megbízott kormányzója. A Mas szerint már csak egy használható híd maradt a térségben.

A Kurszk környéki ukrán betörés augusztus 6-án kezdődött és Kijev azt állítja, hogy 1150 négyzetkilométernyi orosz területet és 82 települést foglalt el, köztük Szudzsa városát.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk