Donald Trump új pártot alapítana

  • narancs.hu
  • 2021. január 20.

Külpol

Patrióta Pártnak nevezné el az új formációt.

Donald Trump leköszönő elnök az elmúlt napokban egy új politikai párt létrehozásáról tanácskozott a munkatársaival és a hozzá közel álló emberekkel, olvasható a The Wall Street Journal tudósításában.

Az új párton keresztül, amely a lap szerint a Patrióta Párt nevet viselné, Trump a Fehér Ház elhagyása után is hatást tudna gyakorolni az amerikai közéletre. Mindezt azért tarthatja Trump fontosnak, mert a január 6-i capitoliumi ostrom után több republikánus politikus is szembe fordult vele, például Mitch McConnell, aki azt nyilatkozta: Trumpot lehet hibáztatni a január 6-i tragikus eseményekért.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, Trump mennyire gondolja komolyan a pártalapítást, amely jelentős idő- és erőforrás-befektetést igényelne részéről. Ráadásul harmadik szereplők hagyományosan nem tudnak elég támogatót megnyerni maguknak ahhoz, hogy labdába rúgjanak az amerikai választásokon. Ha Trump új pártot indítana, az a republikánusokból minden bizonnyal erős ellenállást váltana ki.

Azt is meg kell azonban jegyezni, hogy a leköszönő elnöknek jelentős támogatói bázisa van, köztük olyanok is, akik Trump elnöksége előtt kevéssé involválódtak a republikánus politikába.

A lap értesüléseit a Fehér Ház egyelőre nem kommentálta.

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!