Döntött az EB: Ukrajna és Moldova megkapja az uniós tagjelölti státuszt

  • narancs.hu
  • 2022. június 17.

Külpol

Ursula von der Leyen Ukrajna nemzeti színeiben jelentette be a döntést.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Bizottság döntött: támogatják Ukrajna és Moldova uniós tagjelöltté válását.

Von der Leyen úgy fogalmazott: "Egyetlen világos üzenetünk van, mégpedig az, hogy Ukrajna megérdemli az európai perspektívát, Ukrajnát tagjelölt országként kell üdvözölni".

Elmondta, hogy a döntés azzal a feltétellel született meg,  hogy az országnak számos további reformot kell végrehajtania. Hangsúlyozta ugyanis, hogy az uniós tagság elérésének folyamata "érdemalapú", "tehát a szabályok szerint zajlik, és az előrehaladás teljes mértékben Ukrajnától függ."

 (ReutersGuardian)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk