Edward Snowden megkapta Putyintól az orosz állampolgárságot

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 26.

Külpol

Jókor.

Két év után megkapta orosz állampolgárságát Edward Snowden – írja a Reuters.  Snowden mint ismert, 2013-ban hagyta el hazáját, miután az amerikai hírszerzés, a CIA alkalmazottjaként nagy mennyiségű titkos információt hozott nyilvánosságra a nemzetbiztonsági feladatkörökkel ellátott ügynökség, az NSA megfigyelőprogramjairól.

Az orosz állampolgárságrül szóló rendeletet Vlagyimir Putyin írta alá. Az amerikai hatóságok évek óta kérik Snowden visszaszállítását az Egyesült Államokba, hogy kémkedés vádjával bíróság elé áll1thassák. Snowden két éve először lakhatási engedélyének meghosszabbítását, majd azért, hogy ne szakíthassák el gyerekétől, orosz állampolgárságot kért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk