Egyelőre nem kaptak tartózkodási engedélyt a Magyarországra menekített afgánok

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 24.

Külpol

A korábban a magyar katonákkal együtt dolgozó afgánok nem lettek automatikusan befogadottak, csak kimenekítettek.

„Egyelőre nem kapott tartózkodási engedélyt az Afganisztánból kimenekített 96 afgán állampolgár” - írja a Népszava a Belügyminisztériumra hivatkozva. 

A hatósági karanténban lévő, korábban a magyar katonákkal együtt dolgozó afgánok nem lettek automatikusan befogadottak, csak kimenekítettek.

A Belügyminisztérium közlése szerint státuszuk az idegenrendészeti eljárás eredményétől függően személyenként, családonként eltérően alakulhat.

Addig is teljes körű ellátást kapnak Röszkén.

A lap szerint kizárásos alapon a 96 személy tartózkodási helye a korábbi tranzitzóna konténertábora lehet, amelyről az ENSZ korábban azt állította, ott börtönszerűek a körülmények.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.