Egyre inkább lehetségesnek tűnik az Orbán–Zelenszkij-találkozó

  • narancs.hu
  • 2024. január 22.

Külpol

Korábban kellemetlen összefutásaik voltak.

„Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy létrejöjjön a találkozó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között” – mondta Andrij Jermak ukrán elnöki tanácsadó.

Első lépésként január 29-én, Ungváron találkozik Szijjártó Péter magyar és Dmitro Ivanovics Kuleba ukrán külügyminiszter – írja az Interfax (a cikket a hvg.hu szemlézte).

„Megállapodtunk abban, hogy annyi órát töltünk el, amennyi csak szükséges, hogy minden kérdést megvitassunk, és megegyezzünk, mikor, hol és milyen lehetséges megállapodásokkal kerülhet sor egy találkozóra Ukrajna elnöke és Magyarország miniszterelnöke között” – mondta Jermak.

Orbán és Zelenszkij az argentin elnök beiktatásán találkoztak, ahol az ukrán elnök felajánlotta a találkozás lehetőségét. Nem először.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.