Nem lesz több házi feladat Lengyelországban

  • narancs.hu
  • 2024. január 22.

Külpol

Fellélegezhetnek az általános iskolások.

Ahogy korábban a Donald Tusk vezette pártkoalíció megígérte, eltörlik a házi feladatot a lengyel általános iskolásoknak. Ezt Tusk egy Twitter-posztban közölte – írja a Qubit.

Barbara Nowacka oktatási miniszter azt is ismertette, hogy miként valósul meg ez a gyakorlatban. A leckementesség a 7-15 éves korosztályra vonatkozik, fokozatosan vezetik be a közoktatásban, és idén áprilistól az első három osztályban egyáltalán nem kapnak a diákok házit, a felsőbb évfolyamokban pedig csak azok részesülnek effélébe, ha azt maguk kérik, mert valami miatt indokolható okból többletmunkát szeretnének. Az intézkedés Donald Tusk száz pontos ígéretlistáján is szerepelt.

Az új lengyel miniszterelnöknek egyébként van dolga az elmúlt hetekben: miután a parlamentben is megszavazták a kinevezését,  a kormányzó erők bejelentették, hogy jelenlegi formájában nem finanszírozzák a PiS-rezsim idején propagandacsatornává züllesztett közmédiát. Egy korábbi korrupciós ügy miatt elítélt ex-miniszter pedig éhségsztrájkba kezdett, miközben Kaczyńskiék önkénnyel vádolják a kormányzóoldalt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk