Túszok hozzátartozói törtek be egy parlamenti bizottsági ülésre Izraelben

  • narancs.hu
  • 2024. január 22.

Külpol

Azt követelték a törvényhozóktól, hogy tegyenek többet szeretteik kiszabadításáért.

A Hamász által túszul ejtett izraeliek hozzátartozóinak egy csoportja hétfőn betört egy parlamenti bizottság ülésére Jeruzsálemben, azt követelve a törvényhozóktól, hogy tegyenek többet szeretteik kiszabadításáért – írja a Reuters.

Az akcióban nagyjából 20 ember vett részt. Az október 7-én elrabolt izraeliek közül 130-at továbbra is Gázában tartanak fogva, Izrael szerint eddig 27-en haltak meg fogságban.

 
 
A túszok hozzátartozói a parlamenti bizottság ülésén.
Fotó: REUTERS/Steven Scheer

Bár az Egyesült Államok, Katar és Egyiptom továbbra is azon dolgozik, hogy a novemberi fogolycseréket követően további túszok szabadulhassanak ki, a Hamász és Izrael egyelőre nem tud megegyezni. A Hamász hétfőn közölte, hogy nem lát esély arra, hogy a fogságában lévő túszok hazatérhessenek Izraelbe, miután Benjamin Netanjahu elutasította a palesztin terrorszervezet feltételeit. A Hamász a túszok szabadon engedéséért cserébe azt követelte, hogy Izrael vonja ki minden katonáját a Gázai övezetből, hagyjon fel a szervezt elleni támadásokkal, és engedje el az összes fegyverest, aki részt vett az október 7-i támadásokban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk