Felrobbantották Putyin egyik ideológusának lányát

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 21.

Külpol

Lehet, hogy az apja volt a célpont, de ő az utolsó pillanatban egy másik autóba szállt be. 

Tegnap este merénylet áldozata lett Alekszander Dugin, Putyin köréhez tartozó ultranacionalista ideológus lánya, Darja Dugina – írja a 444.hu a Twitteren közzétett bejegyzés alapján.

Sajtóértesülések szerint tegnap este apja és lánya együtt voltak egy rendezvényen és közösen távoztak volna Dugin autójával – amelyben a bomba volt –, de végül Dugin úgy döntött, hogy nem megy együtt a lányával. Így Dugina vezette apja kocsiját, ami később felrobbant, a nő meghalt. 

2014-ben így írtunk Dugin munkásságáról:

Dugin talán a legismertebb szélsőjobboldali orosz ideológus. A nyolcvanas évek végén, a peresztrojka garantálta nyitás körülményei között létrehozta a Nacionálbolsevista Pártot, valami olyasmit, aminek Putyin pártja jelenleg nagyjából megfelelni látszik. Eszméit számos – milliós példányszámban forgalmazott – kötetben fejtette ki, de röviden összefoglalta azok üzenetét egy most áprilisban vele készített tévéinterjúban is. Ebben hitet tett Oroszország, Ukrajna (!), Fehéroroszország és Kazahsztán államszövetsége mellett, mely központi magvát alkotná az Eurázsiai Uniónak, s aminek az egyik legfőbb feladata ez lenne: „ha lehet, békés eszközökkel meghódítani Európát, s egyfajta orosz protektorátussá tenni”, megvédve önmagától, a liberalizmustól és a melegek befolyásától. „Nyilvánvaló, hogy egyértelműen helyeslünk egy Oroszországot támogató ötödik hadoszlop létrejöttét Európában – nyilatkozta. – Ez olyan értelmiségiekből áll majd, akik igyekeznek saját identitásukat megőrizni és megerősíteni.” 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk