Gáza: tíz négyzetkilométeren belül több mint 1000 bombatölcsért számoltak

  • narancs.hu
  • 2023. november 4.

Külpol

Eddig összesen nyolcezer lövedék volt a válasz a Hamász október 7-ei támadására.

Több mint ezer bombatölcsért azonosított tíz négyzetkilométeren belül a Gázai övezet északi részén egy műholdkép alapján a Guardian – írja a 444.hu.

A Hamász október 7-ei terrortámadására válaszul indított háborúban Izrael több mint nyolcezer lövedéket lőtt ki Gázára, amivel több mint tizenkétezer célpontot talált el. A lap megjegyzi,

ez több, mint amennyit az Egyesült Államok egy év alatt használt fel afganisztáni hadműveletei során.

Legalább egy kórházat és három iskolát romboltak le a térségben, egyes épületek az október 30-ai kép alapján a földdel váltak egyenlővé. A gázai egészségügyi minisztérium szerint több mint kilencezer ember halhatott meg a csapásokban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.