Harkiv központját ismét orosz rakétatámadás érte, nagy a pusztítás

  • narancs.hu
  • 2022. március 2.

Külpol

Lakóépületek is megrongálódtak.

Ismét rakétatámadás érte Harkiv városközpontját, írja a Twitteren a Kyiv Independent. Hivatalos közlés szerint a rakéták megrongáltak több lakó- és kormányzati épületet, köztük a városi tanács épületét is.

Hivatalos ukrán források közzétettek egy videót is arról, milyen pusztítást végeztek Harkiv belvárosában az orosz rakéták.

Azt írják, a múlt héten az oroszok által kezdett háborúnak már több mint kétezer civil áldozata van. Ukrajna második legnagyobb városát éjszaka is lőtte az orosz hadsereg.

Közben az Indiai Nagykövetség egy csupa nagybetűvel írott figyelmeztető üzenetet posztolt szintén a Twitterre, amelyben arra kérnek minden Harkivban tartózkodó indiai állampolgárt, hogy haladéktalanul hagyják el a várost a biztonságuk érdekében. 

Hozzáteszik: amint tudnak, menjenek Pesochin, Babaye vagy Bezljudovka felé és ma délután 6 óráig mindenféleképpen meneküljenek el a városból.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk