Mintegy harmincfős kísérettel vonult Trumphoz Orbán

  • narancs.hu
  • 2022. november 7.

Külpol

A miniszterelnököt 21 fős delegáció és 11 fős biztonsági személyzet kísérte Amerikába augusztusban – derült ki a Külügy Ujhelyi Istvánnak adott válaszából.

Orbán Viktor és Szijjártó Péter külügyminiszter augusztusban utazott Dallasba, ahol beszédet mondott a CPAC konzervatív konferencián, az ominózus esemény előtt azonban meglátogatták Trumpot is New Jersey-ben. A Magyar Honvédség csapatszállító gépén volt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Máté János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár és Németh Zsolt országgyűlési képviselő. A miniszterelnökkel utazott további kilenc, meg nem nevezett személy a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről, és egy tízfős biztonsági személyzet is – írja a Szabad Európa.

Mindent összevéve 21 fős delegáció és 11 biztonsági személy amerikai útját fizette a magyar állam. Ujhelyi István EP képviselő szerint ez minimum visszás: „Ha (...) kifejezetten pártpolitikai programról volt szó, amelyet az adófizető magyar állampolgárok finanszíroztak, akkor minimális elvárás, hogy legalább annak részleteivel és költségeivel a kormány tételesen elszámol.”

Orbán egyébként jelentős sikert ért el egy kupac Trump-szavazó körében a CPAC-on, amikor arról beszélt, hogy milyen derekasan bírják a baloldali liberális média, Soros, Brüsszel, a genderharcosok, a woke-isták és egyéb patás ördögök támadásait. Itt derült ki, hogy Orbán véleménye a nagyvilágról ennyiben is összefoglalható: „How bizarre?”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk