Három amerikai városban is lövöldöztek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. június 6.

Külpol

Szombat éjjel és vasárnap reggel Philadelphiában, Chattanoogában és Saginaw-ban kilenc ember halt meg.

Az Egyesült Államokban három városban is lövöldözés volt szombat éjjel és vasárnap reggel, ezekben összesen kilenc ember meghalt, további kéttucatnyi pedig megsebesült.

Philadelphiában két férfi közötti összetűzés fajult lövöldözéssé, amelynek során egy zsúfolt bár- és éttermi negyedben három embert megöltek, tizenkettőt megsebesítettek – közölte a rendőrség.

Lövöldözés volt szombaton éjfél után a Tennessee állambeli Chattanoogában is egy bár közelében, a rendőrség szerint hárman meghaltak és 14-en megsebesültek.

Vasárnap hajnalban a Michigan államban lévő Saginawban három ember meghalt, kettő pedig megsebesült – írta az MTI hétfőn reggel, a WEYI helyi televízióra hivatkozva.

L?v?ld?z?s Philadelphi?ban

 
 
Az előző esti lövöldözés helyszíne a Pennsylvania állambeli Philadelphiában 2022. június 5-én, vasárnap. Fotó: MTI/AP/Michael Perez
 

 A múlt héten az oklahomai Tulsa város kórházában halt meg így négy ember.

Májusban pedig a Texas állambeli Uvalde iskolájában diákokat és tanárokat ölt meg egy merénylő. Ez volt az elmúlt közel egy évtized legtöbb áldozatot követelő lövöldözése az Egyesült Államokban. Emiatt ismét fellángolt a vita az amerikai fegyvertartási és fegyverviselési szabályozásról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk