Holtan találták Oroszország egyik vezető biológus-kutatóját

  • narancs.hu
  • 2020. december 21.

Külpol

Alekszandr Kaganszkij a koronavírus elleni orosz vakcina kidolgozásában is nagy részt vállalt.

Tisztázatlan körümények közt vesztette életét Alekszandr Kaganszkij, Oroszország egyik vezető rákkutató biológusa, akinek nagy szerepe volt a koronavírus elleni orosz vakcina kifejlesztésében is - írja a Telex.hu az Interfax hírügynökség értesüléseire hivatkozva.

A kutató holttestét egy szentpéteri toronyház udvarán találták meg, a 45 éves férfiegy nevét nem vállaló szemtanú szerint a tizennegyedik emeletről esett ki, és azonnal életét vesztette.

A nyilatkozó forrás szerint Kaganszkij az egyik barátjánál járt, valamin összevesztek, majd a kutató öngyilkos lett. Az információk azonban egyelőre nem megerősítettek, a lakás tulaja tagadja az összeveszést.

A kutató-biológus világszerte ismert volt, dolgozott Szentpéterváron és az Edinburgh-i Egyetemen is,  ő vezette a vlagyivosztoki Távol-keleti Szövetségi Egyetem orvostudományi központját. Fő területe rákkutatás volt, de fontos szerepet játszott a koronavírus elleni orosz vakcina kidolgozásában is.

 Frissítés: 

A 9 körül megjelent hírek szerint a Telex azt írja: a rendőrség gyanúja szerint gyilkosság történt, a nyomozók egy 45 éves férfit gyanúsítanak, és vettek őrizetbe. A gyanúsított látta vendégül otthonában az elismert biológust.

Figyelmébe ajánljuk