Irak felől visszatért Szíriába egy amerikai katonai konvoj

  • narancs.hu
  • 2019. október 26.

Külpol

Az USA megerősíti katonai jelenlétét Szíriában, hogy megakadályozza az ISIS harcosainak hozzáférését a területen található olajmezőkhöz és az abból származó bevételekhez.

Irak területéről visszatért egy amerikai katonai konvoj az északkelet-szíriai Haszeke tartományba – jelentette szombaton a SANA szíriai állami hírügynökség.

A több tucat katonából és harcjárművekből álló katonai konvojt a SANA információi szerint helikopterek kísérik.

Mark Esper amerikai védelmi miniszter pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Egyesült Államok megerősíti katonai jelenlétét Szíriában annak érdekében, hogy megakadályozza az Iszlám Államnak terrorszervezet harcosainak hozzáférését a területen található olajmezőkhöz és az abból származó bevételekhez.

Az Egyesült Államok október elején vonta ki Szíria északi részéből a szíriai kurd erőket támogató katonáit, megnyitva ezzel az utat a török hadsereg október 9-én indított kurdok elleni offenzívája előtt.

Amnesty International: Törökország illegális módon háborús övezetbe telepített vissza szíriai menekülteket

Kényszerítés és a megtévesztés eszközeit használva olyan térségbe telepítettek vissza szíriai menekülteket, amely háborús övezet volt, és ezzel veszélybe sodorták az életüket.

Neked ajánljuk