Izrael légicsapást mért egy rafahi menekülttáborra, legalább 35-en meghaltak

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Külpol

Azt követően, hogy vasárnap a Hamász több hónap után először lőtt rakétákat Tel-Avivra.

Légicsapást mért az izraeli hadsereg egy rafahi menekülttáborra vasárnap,

nem sokkal azután, hogy a Hamász hónapok óta először indított rakétatámadást Tel-Aviv térsége ellenírja a BBC. Mint arról lapunk is beszámolt, a terrorszervezet legalább nyolc rakétát lőtt ki Rafah térségéből. A támadásban senki sem sérült meg, miután a rakéták egy része lakatlan területre zuhant, a többit pedig hatástalanította az izraeli légvédelem.

A Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium szerint az izraeli légicsapásban legalább 35-en meghaltak. Az áldozatok között több gyerek és nő is van. A palesztin vörös félhold szóvivője szerint a halottak száma növekedni fog, amint átvizsgálják a környék összes épületét.

A közösségi médiában közzétett felvételek szerint hatalmas tűz volt a helyszínen. A célzott területen egy konténer állt, amely több tucat családnak nyújtott menedéket.

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy a Hamász objektumait célozta a támadással, amely részleteit még vizsgálják. Közleményük szerint a légicsapással a terrorszervezet két magasrangú tisztjét is likvidálták. A támadásban meghalt Jaszin Rabiát, aki a Hamász parancsnoka volt Júdeában és Szamáriában, valamint Khaled Nagart, aki a Hamász egyik magas rangú tisztviselője volt ugyanezen területeken.

A Hamász mészárlásnak nevezte a támadást, és közölte, hogy személyesen az amerikai kormányt és Joe Biden elnököt teszi felelőssé. A palesztin szervezet szerint Izrael nem hajtotta volna végre a csapásokat "amerikai támogatás nélkül, és anélkül, hogy zöld utat kapott volna Rafah lerohanásához, annak ellenére, hogy a város túlzsúfolt volt a lakóhelyüket elhagyni kényszerült állampolgárokkal". A Hamász azonnali nemzetközi beavatkozást követel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.