A Hamász rakétatámadást indított Tel-Aviv felé

  • narancs.hu
  • 2024. május 26.

Külpol

Néhány rakétát az izraeli hadsereg elfogott.

Több rakétát  is indított Tel-Aviv irányába a Hamász. Ilyen támadásra négy hónapja nem volt példa – írja a BBC nyomán a Telex.

A Hamász a lap szerint legalább nyolc rakétát indított Rafah térségéből, az izraeli hadsereg közlése szerint néhányat ezek közül már elfogtak. A BBC úgy tudja, Herzlia és Petah Tikva városában is megszólaltak a támadásra figyelmeztető szirénák.

Az izraeli hadsereg a Hamász elleni offenzíva részeként május 6-án Rafah városának térségét kezdte el szisztematikusan átfésülni. Az izraeli bejelentés szerint akkor egy légicsapásokkal kísért, „korlátozott” műveletet kezdtek meg, és célzott rajtaütéseket hajtanak végre a Hamász erői ellen. A hágai Nemzetközi Bíróság (International Court of Justice) később felszólította Izraelt, azonnal állítsa meg a Gáza déli részén található Rafah elfoglalására indított offenzíváját.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk