Izraeli drón végzett a Hamász egyik vezetőjével

  • narancs.hu
  • 2024. január 2.

Külpol

Szaleh al-Arouri volt az október 7-ei támadássorozatért felelős Kasszám Brigádok egyik alapítója.

Izraeli dróntámadásban életét vesztette Szaleh al-Arouri, a Hamász egyik vezető tisztségviselője Bejrút déli külvárosában kedden – írja biztonsági forrásokra hivatkozva a Reuters. Az Al-Arouri haláláról szóló híreke a Hamász is megerősítette.

Al-Arouri a Hamász politikai szárnyának magasrangú tisztviselője volt, valamint ő volt a katonai szárny, a Kasszám Brigádok egyik alapítója is, amely az október 7-ei támadássorozatot végrehajtotta.

Az Egyesült Államok már tavaly ötmillió dollárt ajánlott fel a személyével kapcsolatos információkért cserébe. A libanoni állami hírügynökség beszámolója szerint az izraeli drón kedden éjjel egy Hamasz irodát támadott Dahijében és összesen négy ember halálát okozta. Libanon ügyvivő miniszterelnöke, Nadzsíb Míkáti elítélte a robbanást, amit „újabb izraeli bűncselekménynek” nevezett, hozzátéve, a támadás kísérlet volt Libanon háborúba taszítására. 

A robbanást követő tűz a közösségi médiában megjelent videókon is jól látható. Az izraeli hadsereg nem kommentálta az esetet. 

(Címlapképünk forrása: MTI/AP/Hamász sajtóirodája/Mohamed Osztáz)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.