Joe Biden kutyája legalább 24 alkalommal harapta meg a titkosszolgálat ügynökeit

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Külpol

Komoly incidensek történtek, egy alkalommal még a túrákat is felfüggesztették a Fehér Házban, a padlóra került vér miatt. 

Legalább 24 alkalommal harapta meg az amerikai titkosszolgálat tagjait Joe Biden kutyája – írja a BBC. A titkosszolgálat feljegyzései alapján íródott cikkből kiderül, hogy egy magasrangú ügynök szerint, a harapások miatt a szolgálat taktikát választott, és azt tanácsolta a kollégáknak, „hagyjanak sok helyet” a német juhászkutyának. A figyelmeztetés hónapokkal azelőtt történt, hogy a Parancsnokot (Commander) eltávolították a Fehér Házból. 

A nyilvánosságra került dokumentumokból derült ki az is, hogy 2022 októbere és 2023 júliusa között legalább 24 harapásos incidensre került sor: a titkosszolgálat tagjait csuklón, alkaron, könyökön, derékon, mellkason, combon és vállon is megharapták. A dokumentumok egyébként nem feltétlenül rögzítették az összes incidenst, mert ezek csak a titkosszolgálat dolgozóira vonatkoznak. 

 
Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden Commander, azaz Parancsnok nevű új német juhászkutyájukkal a washingtoni Fehér Házban 2021. december 25-én.
Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
 

A Biden család háziállata októberben hagyta el a Fehér Házat, egy héttel azután, hogy a szolgálat egyik ügynöke orvosi ellátásra szorult egy harapás miatt. Egy júniusi incidens során egy másik ügynök alkarját össze kellett varni. A dokumentumok még arra is kitérnek, hogy húsz percre felfüggesztették a Fehér Ház egyik területén a túrákat a padlóra került vér miatt. 

Júliusban egy másik ügynököt úgy megharapott Parancsnok, hogy hat öltéssel kellett a kezét összevarrni. „Súlyos, mély, nyílt” sebet szerzett, és jelentős mennyiségű vért vesztett. A kollégáktól fájdalomcsillapítót, antibiotikumos kenőcsöt, paprikaspray-t, szájkosarat és kutyakekszet kapott „biztonsági okokból”. 

Egy meg nem nevezett ügynök a dokumentumok szerint azt tanácsolta, hogy legyenek kreatívak a szolgálat munkatársai a személyes biztonságuk biztosítása érdekében.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk