Kamikaze drónokkal támadták az oroszok hajnalban Kijevet

  • narancs.hu
  • 2022. december 30.

Külpol

A kormányzó szerint polgári áldozatai nincsenek a támadásnak.

Légvédelmi szirénákra ébredtek hajnali kettőkor a kijeviek, miután a várost újabb orosz dróntámadás érte – írja a The Guardian. Beszámolók szerint az ukrán fővárosban több robbanást és a működésbe lépő légvédelmi fegyverek hangjait is hallani lehetett.

A terület kormányzója, Olekszij Kuleba a Telegramon arról tájékoztatta a polgárokat, hogy a főváros éppen dróntámadás alatt áll. Néhány órával később már arról írt, hogy az oroszok a város infrastruktúráját támadták, polgári áldozatok nélkül.

A kijevi katonai körzet parancsnoksága azóta azt közölte, hogy a támadást 5 iráni Shahed drón hajtotta végre, ezek mindegyikét lelőtte az ukrán légvédelem, ám az egyik drón így is rázuhant egy közigazgatási épületre a Holosziejvszkij kerületben részlegesen megrongálva azt, illetve a robbanás környező lakóépületek ablakait is betörte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk