Karanténba került az Orban-kormány Romániában

  • BM
  • 2020. március 13.

Külpol

Bréking!

Házi karanténba kerül a román kormány összes minisztere, és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető testületének minden tagja, miután a párt egyik szenátorát, aki az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalában, koronavírus-fertőzöttnek találták – írja a Maszol.

Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, Vergil Chitac részt vett a kormányválság feloldásával kapcsolatos egyeztetéseken, és fenáll a veszélye annak, hogy másokat is megfertőzött. A miniszterelnök a kormány egyik protokollvillájába vonul házi karanténba, ahol minden lehetősége meglesz arra, hogy továbbvigye hivatalát.

Megkérte a kormány tagjait, hogy szigeteljék el magukat, és csakis telefonon vagy elektronikus úton lépjenek kapcsolatba másokkal. Közölte, hogy mintát vesznek a kormány és a PNL minden olyan tagjától, aki kapcsolatba lépet Chitac-kal, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozzák.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.