Koronavírust túlélő nő azt javasolja, hogy ne pánikoljunk, ha fiatalok és alapból egészségesek vagyunk

  • BM
  • 2020. március 13.

Külpol

Az orvosa azt mondta neki, csak influenzás, egy online teszt kitöltése után jött rá, hogy elkapta a Vuhan-vírust.

Egy állítása szerint koronavírusból felépült seattle-i nő azt javasolja, hogy ne pánikoljunk, ha megbetegszünk– írja a CNN. A 37 éves Elizabeth Schneider úgy véli, hogy egy pár hete tartott házibuli alkalmával fertőződött meg, ugyanis az esemény után több barátjával egy időben lerobbantak.

Schneider a munkahelyén fáradtnak érezte magát, fájt a feje és rázta a hideg, ezért úgy döntött, hogy hazamegy. A láza ekkor nagyjából 38 Celsius-fokos volt, ami estére felszaladt 39-re, viszont azt hitte, hogy csak influenzás, ugyanis nem jelentkeztek nála a koronavírusra jellemző tünetek: nem köhögött, nem volt légszomja, valamint egyéb légzési nehézségei sem akadtak. Akkor döbbent rá, hogy elkapta a Vuhan-vírust, amikor a partin megfordult barátai közül többen szintén megbetegedtek.

A város az egyesült államokbeli koronavírus epicentrumának tekinthető Washington államban található, ami némileg alátámasztja az állítását, miszerint ő is megfertőződött. Az országban eddig 1635 esetet jelentettek, a legtöbbet Washingtonból (457), amiből 41-nek halálos kimenetele lett.

A tünetek ellenére Schneidert és a barátait nem tesztelték koronavírusra, ugyanis az orvosok úgy vélték csak influenzásak voltak, viszont állítása szerint erre a betegségre vonatkozó tesztek negatívak lettek. „Kicsit frusztráltak voltunk, hogy nem engedték meg nekünk, hogy koronavírusra is teszteljenek minket” – mondta a nő a CNN-nek.

Online tudta meg

Az egyik barátja azt tanácsolta, hogy vegyenek részt egy influenza-kutatásban, amelynek részeként online regisztráció után mintát küldenek az eljáró szervezetnek: Elizabeth Schneider így tudta meg, hogy koronavírusa van. A nő ezért a házi karantén, pihenés és a vény nélkül kapható gyógyszerek szedése mellett döntött, és meg is gyógyult a betegségből.

„A legnagyobb tanulsága a történetnek, hogy nem szabad pánikba esni. Ha egészséges és fiatal vagy, és vigyázol magadra, akkor feltudsz épülni belőle. Az én esetem ezt bizonyítja” – mondta.

A CNN ehhez hozzáteszi, hogy az idős, szív- vagy cukorbeteg ember esetében ez nem feltétlenül érvényesül. „A komor valóság az, hogy az idősek számára a koronavírus tökéletes méreg” – mondta a lapnak ezzel kapcsolatban Mark Parkinson, az Amerikai Egészségügyi Szövetség elnöke.

Egyes államok az USA-n belül korlátozzák az otthonok és egyéb egészségügyi létesítmények látogatását annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség terjedését a kiszolgáltatott lakosság körében. Eddig a koronavírus 11 államban terjedt el.

Figyelmébe ajánljuk