Késes terrortámadás Solingenben, hárman meghaltak

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 24.

Külpol

Péntek este egy férfi válogatás nélkül szurkálta a járókelőket, hárman meghaltak, többen pedig megsérültek.

Három ember meghalt, és többen megsebesültek pénteken késő este a németországi Solingenben, amikor egy férfi a városi ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel. A sebesültek közül legalább öten életveszélyes állapotban vannak. A támadónak sikerült elmenekülnie a tömegben.

A támadás az észak-rajna-vesztfáliai város fennállásának 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen történt, egy piactéren, ahol a koncertek számára szabadtéri színpadot állítottak fel. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, helikoptereket is bevetettek, de egyelőre nem fogták el.

Szombat kora reggel még mindig keresték a gyanúsítottat. A rendőrség szóvivője már azt közölte, hogy nyolcan megsérültek.

A helyszínre érkezett Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, aki azt mondta, hogy a gyanúsított indítéka ismeretlen. A Bild szemtanúkra hivatkozva azt állítja, az elkövető „arab kinézetű” lehet, de ezt nem erősítették meg hivatalosan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk