Egy magyar cég is felkerült az amerikai kormány szankciós listájára

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 23.

Külpol

Oroszokkal üzletelt a társaság, ez nem tetszett az amerikaiaknak. 

A magyar Mátrix Metál Kft. is feltűnt az amerikai pénzügyminisztérium legújabb szankciós listáján – írja a Telex

A pénteken megjelent közlemény szerint az amerikai külügyi és pénzügyi tárca legújabb szankciói az orosz hadiipar orosz és külföldi ellátási láncainak tagjait igyekeznek szankciók alá helyezni, így összesen 400 cég és személy ellen vetnek ki büntetőintézkedéseket. 

A szankcionált cégek között van a jelenleg felszámolás alatt álló Mátrix Metál Group Kft.,

amely „kiemelt fontosságú árukat”, többek között integrált áramköröket exportált Oroszországba, melyeket az amerikaiak szerint Szuhoj vadászgépek gyártásához használtak fel. A magyar cég egy Exiton nevű orosz vállalkozásnak küldte a termékeket. Ezenkívül egy légvédelmi rendszereket gyártó orosz céghez is juthatott a Mátrix által exportált elektronikus alkatrészekből, számolt be a portál. 

A lap megjegyzi, az amerikai hatóságokat egy ideje aggasztja, hogy az orosz hadiipar, különösen a harci repülőket gyártó cégek nyugati technológiát használnak fel az Ukrajnában is bevetett gépeken. A Mátrix Metál a VIII. kerületi Korányi Sándor utca egyik bérházába van bejelentve, február óta felszámolás alatt van. A cég ügyvezetője egy Vladimirs Boreckis nevű lett férfi, akinek egy rigai címe szerepel a cégadatok között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk