Kilenc tagállamot támogat az EU az ukrán menekültek befogadásában

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 17.

Külpol

Magyarország nincs köztük, mert nem is kértünk efféle technikai segítséget. 

Az Európai Bizottság technikai támogatást és finanszírozást nyújt kilenc tagállamnak, amely támogatási kérelmet nyújtott be az ukrajnai háború elől menekülők fogadásához, ellátásához és alapvető szükségleteik biztosításához - közölte az uniós bizottság kedden.

A kilenc tagállam - Belgium, Ciprus, Csehország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Lengyelország, Románia és Szlovákia -, amely támogatási kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz, már a következő hónapokban megkapja az uniós finanszírozást - közölte a brüsszeli testület.

A közlemény Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztost idézte, aki emlékeztetett: a háború elől menekülőknek lakhatást, tanulási lehetőséget és egészségügyi ellátást kell biztosítani. 

Az úgynevezett technikai támogatási eszközből kapott támogatást egyebek mellett az ukrajnai menekültek képesítése és diplomája elismerésének megkönnyítésére, az iskolai tanterveknek az ukrán tanulók igényeihez való igazítására lehet felhasználni. Az uniós technikai támogatás segíti a tagállamokat, hogy humanitárius feladataikat zökkenőmentesen és gyorsan elláthassák - tette hozzá. Ferreira.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk