A finn parlament 188-8 arányban megszavazta a NATO-csatlakozást

  • narancs.hu
  • 2022. május 17.

Külpol

Svédország mellett a finnek is hivatalosan kérvényezhetik a felvételt a katonai szövetségbe.

A finn parlament kedden 188 igen és 8 nem szavazattal támogatta, hogy Finnország csatlakozzon a NATO-hoz - írja a Reuters.

Sauli Niinistö elnök és Sanna Marin kormányfő már vasárnap megerősítette, hogy Finnország be fogja adni csatlakozási kérelmét a katonai szövetséghez, de a lépés formalizálásához meg kellett várni a törvényhozás jóváhagyását is.

A svéd külügyminiszter ma délelőtt írta alá országa csatlakozási kérelmét, így a két skandináv állam felvételéről egyszerre dönthet a NATO.

Új tagok felvételéhez a NATO szövetségesek egyhangú szavazata szükséges, egyelőre csak Törökország jelezte, hogy fenntartásai vannak a bővítéssel kapcsolatban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.