Kína a szankciók ellenére támogatja Oroszország háborúját

  • narancs.hu
  • 2023. február 7.

Külpol

Chipekkel, radarokkal és egyéb technológiával.

A Wall Street Journal orosz vámügyi adatok alapján arról ír, hogy Kína aktívan segíti Oroszország Ukrajna ellen vívott háborúját. A legtöbb hadászati technológia és alkatrész ugyanis tőlük érkezik, és szállításuk a szankciók ellenére is zavartalan.

Oroszország támogatása téma lett volna Anthony Blinken külügyminiszter pekingi látogatásakor is, amit azonban elhalasztottak a kémballon-incidens miatt. Miközben az oroszok a legtöbb alapvető hadászati eszközt képesek legyártani, nagyban függnek a vadászgépekhez használt pótalkatrészektől, a modern hadviselésben nélkülözhetetlen. félvezetőktől, chipektől, radaroktól és infravörös kameráktól. Ha a világ levágta volna az oroszokat a globális piacról, Putyin háborúja talán már kifulladt volna – figyelmeztet a Wall Street Journal. Az exportnyilvántartásokból az is kiderül, hogy Kína quadkoptereket is szállít Oroszországba, amiket a hadsereg az ukrán erők felderítésére használ. A drónok egy része az Egyesült Arab Emírségek vagy Törökország közvetítésével kerül az országba. A Wall Street Journal 84 ezer szállítmány adatait ellenőrizte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk