Kína a szankciók ellenére támogatja Oroszország háborúját

  • narancs.hu
  • 2023. február 7.

Külpol

Chipekkel, radarokkal és egyéb technológiával.

A Wall Street Journal orosz vámügyi adatok alapján arról ír, hogy Kína aktívan segíti Oroszország Ukrajna ellen vívott háborúját. A legtöbb hadászati technológia és alkatrész ugyanis tőlük érkezik, és szállításuk a szankciók ellenére is zavartalan.

Oroszország támogatása téma lett volna Anthony Blinken külügyminiszter pekingi látogatásakor is, amit azonban elhalasztottak a kémballon-incidens miatt. Miközben az oroszok a legtöbb alapvető hadászati eszközt képesek legyártani, nagyban függnek a vadászgépekhez használt pótalkatrészektől, a modern hadviselésben nélkülözhetetlen. félvezetőktől, chipektől, radaroktól és infravörös kameráktól. Ha a világ levágta volna az oroszokat a globális piacról, Putyin háborúja talán már kifulladt volna – figyelmeztet a Wall Street Journal. Az exportnyilvántartásokból az is kiderül, hogy Kína quadkoptereket is szállít Oroszországba, amiket a hadsereg az ukrán erők felderítésére használ. A drónok egy része az Egyesült Arab Emírségek vagy Törökország közvetítésével kerül az országba. A Wall Street Journal 84 ezer szállítmány adatait ellenőrizte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.