Klímaaktivisták repülőterek futópályájához ragasztották magukat Németországban

  • narancs.hu
  • 2022. december 8.

Külpol

Az olcsó légi közlekedés ellen tiltakoztak. Felszólították a német kormányt, a légi közlekedés támogatása helyett az olcsó vasúti közlekedésre költsön.

Klímaaktivisták a müncheni és berlini repülőtér kifutópályájára ragasztották magukat, így tiltakozva az olcsó repülőutak ellen. A Letzte Gerenation (Utolsó gerenáció) környezetvédelmi csoport aktivistái felszólították a kormányt, hogy hagyjon fel a légi közlekedés támogatásával, és helyette az olcsó vasúti közlekedésre adjon pénzt – írjaReuters.

A helyi média szerint a müncheni repülőtéren akadt egy kis zűrzavar, de a Deutsche Welle szerint nem töröltek járatokat. Berlinben az akció nem okozott különösebb fennakadást.

A helyi rendőrség közölte, hogy a tüntetőket müncheni repülőtér kifutópályájáról kiszabadították és őrizetbe vették, a tiltakozókat pedig feloszlatták. A tüntetők csütörtökön Berlin több pontján is eltorlaszoltak az utakat, közölte a Last Generation.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk