Brüsszel szerint értelmetlen a magyar kormány érvelése az üzemanyagellátási gondokról

  • narancs.hu
  • 2022. december 8.

Külpol

Az EU szerint csak bűnbakként használja őket a magyar kormány.

Nincs értelme annak, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében – közölte az Európai Bizottság vezető szóvivője. Eric Mamer az Euronews kérdésére válaszolt a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány álláspontja szerint az Oroszországgal szembeni olajembargó okozza az ellátási gondokat a benzinkutakon, és ez vezetett a hatósági ár kivezetéséhez.

A szóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy

az embargó csak a tengeri szállítmányokra vonatkozik, Magyarország a vezetékes szállításra felmentés kapott, bármennyit behozhat Oroszországból

írja az Eurológus. A szankció következő lépcsője az lesz, amikor a finomított termék, tehát az üzemanyag szállítását is megtiltják a tagállamok között, ez azonban csak február 5-én lép hatályba.

A témáért felelős másik szóvivő, Daniel Ferrie egyértelműen kijelentette, hogy addig az időpontig a magyar olajvállalat bármennyi, orosz eredetű terméket behozhat, amelyet a pozsonyi finomítójában állít elő. Eric Mamer megjegyezte,

Magyarország bűnbakként használ bennünket.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk