Kreml: Putyin ma Orbán mellől válaszolhat Amerikának

  • narancs.hu
  • 2022. február 1.

Külpol

De hogy így lesz-e, azt csak maga az elnök tudja. 

Az orosz elnök a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélések után jelentheti be az ukrán válsággal kapcsolatos amerikai reakcióra adott válaszát - adta hírül az orosz TASZSZ hírügynökség Dimitrij Peszkovra, a Kreml szóvivőjére hivatkozva.

Mint írják, Peszkov arról is beszélt, hogy a Kremlben egyelőre nincs egyetértés arról, hogy Moszkva mikorra készül el az orosz biztonsági javaslatokkal kapcsolatos washingtoni kezdeményezésekre adott válaszával.

Furcsa lenne, ha ma nem fordítanának figyelmet erre a kérdésre az újságírók. Tehát feltételezhető, hogy szóba kerül majd a téma. De várjuk meg a sajtótájékoztatót

- mondta a Kreml szóvivője, hozzátéve, hogy az amerikaiaknak szánt válasz akkor kerül nyilvánosságra, amikor az orosz elnök ezt szükségesnek tartja.

Az Egyesült Államok és a NATO január 26-án küldte meg Moszkvának az orosz biztonsági javaslatokra adott írásbeli válaszait. Washington arra kérte Moszkvát, hogy ne hozza nyilvánosságra a dokumentumokat, de Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentette a főbb rendelkezéseket. Nyilatkozataik szerint a Nyugat elutasította az általa kulcsfontosságúnak tartott engedményeket Oroszországnak, de felvázolták a további tárgyalások lehetőségeit.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk