Libanont bombázta Izrael, a Hezbollah mozgását akarja zavarni a válaszcsapásokkal

  • narancs.hu
  • 2024. október 2.

Külpol

A lakosságot evakuálják, minden létesítményt célba vehetnek, amit a terrorszervezet használ.

Légicsapásokat hajtott végre Izrael Bejrút déli külvárosrészeiben szerdán hajnalban, a lakosságot pedig arra kérte, hogy evakuálják az otthonaikat. Pár órával korábban Irán több mint 180 ballisztikus rakétát küldött Izrael felé, ami a háború drámai fokozását jelenti. Nem kizárt, hogy regionális háború kibontakozását látjuk.

Bejnamin Netanjahu a biztonsági kabinetülésen arról beszélt, hogy „Irán nagy hibát vétett ma, és ezért meg fog fizetni.” Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvívője a televízióban arról beszélt, hogy Irán „komoly támadást” intézett Izrael ellen. De kevés információ van arról, milyen kárt okoztak az iráni rakéták, egyetlen ember sérült meg. Abbas Araghchi, Irán külügyminisztere úgy nyilatkozott, országa akciója „befejeződött, hacsak Izrael viselkedése nem von magával újabb megtorlást.” A Reuters szerint a támadásra Ali Khamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője adott utasítást. A rakéták közül többet amerikai rombolóhajók semmisítettek meg. Izrael tengerparti városában, Jaffában késelések és lövöldözések történtek percekkel a légitámadás előtt. Hat embert megöltek, tízet megsebesítettek.

Az izraeli hadsereg öt légicsapást mért Libanon fővásorára, ami a Hezbollah fellegvára. „Mindenki, aki a Hezbollah létesítményei, hadifelszerelése közelében van, kockára teszi az életét. Minden épület, amit a Hezbollah katonai célra használ, célpontnak számít. Hagyják el házaikat! Legyenek óvatosak, ne menjenek délnek” – közölte Avichay Adraee az izraeli hadsereg nevében a lakossággal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk