Macron és Scholz felszólította Putyint, hogy tárgyaljon Zelenszkijjel

  • narancs.hu
  • 2022. május 29.

Külpol

A francia elnök és a német kancellár édeshármasban beszélt 80 percet telefonon az orosz elnökkel.

Franciaország és Németország vezetői felszólították Vlagyimir Putyin orosz államfőt, hogy folytasson közvetlen és komoly tárgyalásokat az ukrán elnökkel - közölte a német kancellári hivatal a BBC szerint.

Macron és Scholz ragaszkodott az azonnali tűzszünethez és az orosz csapatok kivonásához a közvetlen tárgyaláson túl, és az orosz államfő a Kreml szerint nyitott is a párbeszéd folytatására Kijevvel, de Putyin érdemben nem reagált a közte és Zelenszkij közötti közvetlen tárgyalások lehetőségére.

Az ukrán elnök korábban azt mondta, hogy nem vágyik a tárgyalásokra, de hozzátette, valószínűleg szükség lenne rájuk a konfliktus lezárásához.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk