Pekingben lazítottak a korlátozásokon

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 29.

Külpol

Ám étterembe továbbra sem lehet menni. 

A kínai hatóságok enyhítettek a pekingi járványügyi korlátozásokon.

 Pekingben részlegesen újranyitották az üzleteket és irodákat, ám az éttermek továbbra is zárva tartanak, egyedül az étel házhoz szállítását lehet kérni.

Sanghajban sokan továbbra is csak speciális belépővel és korlátozott időre mehetnek ki a szabadba, noha a koronavírusos új esetek száma jelentősen csökkent.

Kínában szombaton 293 új megbetegedést jelentettek, a fertőzöttek közül 78-an külföldről érkeztek. Sanghajban volt a legtöbb, nem külföldről behurcolt fertőzéses eset, 122, a fővárosban, Pekingben 21 volt ezek száma.

Peking vasárnap engedélyezte a közparkok, edzőtermek és mozik újranyitását, de csak kapacitásuk 50 százalékának kihasználásával. A Nagy Fal Peking belvárosától mintegy 60 kilométerre található része hétfőn nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt.

Hszü He-csian, a város szóvivője szombaton azt mondta, hogy egyes kerületekben még mindig találnak szórványos eseteket, de a járványt ellenőrzésük alatt tudják tartani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk